Ο βυθός.

Δεν ξέρω τι μου φταίει, άλλες φορές είναι ο καιρός, άλλες οι άνθρωποι γύρω μου και άλλες φορές αυτή η γαμημένη ρουτίνα που ζει μαζί μου..

Χορεύουν δίπλα μου όλες οι επιθυμίες που έμειναν φαντάσματα στης ζωής μου το δωμάτιο.. Πόσο όμορφες και απόμακρες μοιάζουν τούτη την ώρα..

Ώρα περισυλλογής φορτίου ευθυνών σε τούτο το θολό λιμάνι αυτό το χειμωνιάτικο γιόμα.. κοίτα μωρό μου το καράβι πως γέρνει στα αβαθή..

Μου αρέσει η μυρουδιά του λιμανιού.. η απαρχή ενός νέου ταξιδιού ξεκινά από εδώ.. Mακραίνει το βλέμμα στον ορίζοντα ψάχνοντας το άγνωστο και νέα λιμάνια – συγκινήσεις μιας ζωής που το κουφάρι της ψαρότρατας σου πηγαίνει από ακτή σε ακτή.. Θα ‘θελες να ταξιδέψεις αλλά ξέρεις πως πριν προλάβεις να βγεις στα ανοιχτά, το κύμα θα σε πλακώσει και θα βουλιάξεις στον μαύρο βυθό μιας απέραντης θάλασσας, απόκοσμης και σιωπηλής..

Θα μείνεις στον βυθό της για ΠΑΝΤΑ.. δίπλα σου θα φυτρώσουν κοράλια και στο κουφάρι σου θα φωλιάσουν χίλια διαφορετικά ψάρια.. κειμήλιο ενός ναυαγίου λίγο έξω από το λιμάνι..

Ο πόνος σου θα γίνει λησμονιά, το δάκρυ σου δεν θα φαίνεται παρά μόνο θα ακούγεται το βουβό σου κλάμα να καλείς γύρω σου την συντροφιά των ψαριών.

ΚΟΙΤΑ πόση ομορφιά υπάρχει δίπλα σου..

ΑΓΑΠΗΣΕ το τέλος χωρίς εξάρσεις, αφέσου σε αυτήν την μικρή κίνηση που κάνει το σώμα σου όταν πάνω στην επιφάνεια έχει Αντάρα..

ΤΥΧΕΡΕ!

Ο αγέρας δεν σε αγγίζει και αυτό το ψιλόβροχο που κάποτε σε μελαγχολούσε δεν σε φτάνει εδώ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο βυθός.

Σχόλια:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s